CURSUSSEN 2021

Allereerst een gelukkig en vooral gezond 2021 toegewenst!
Het is haast niet voor te stellen, maar er komt weer een zomer aan. Ook dit jaar kun je weer een week komen schilderen en tekenen, van het landschap, de rust en het lekkere eten genieten en ondertussen nog wat leren ook! De afgelopen zomer hebben we gewerkt met kleinere groepen, en tussendoor een extra week gepland. Dat werkte prima, we hebben zeer verschillende, maar leuke en inspirerende weken gehad. Vooralsnog ga ik er van uit dat dat dit jaar niet nodig is, maar zoals we wel hebben gemerkt is de toekomst ongewis…Verder hebben we besloten om voortaan de cursusweken te beginnen en te eindigen op zondag. Behalve dat het verkeer op zondag rustiger is, vallen de cursusweken zo samen met de zangweken van mijn zus Maria en kunnen we dus meestal de week met een tentoonstelling en concert afsluiten.
Nog een ander nieuwtje: buiten de cursussen om kun je dit jaar bij ons in een “chambre d’hôte” verblijven. Mail ons als je daar oren naar hebt, kan ook voor een paar dagen of op doorreis!


De data van de cursussen zijn:


2 mei t/m 9 mei portret

20 juni t/m 27 juni portret

4 juli t/m 11 juli portret

18 juli t/m 25 juli landschap

1 augustus t/m 8 augustus portret

15 augustus t/m 22 augustus landschap


De kosten zijn €750,= all in, dus eten en drinken, materialen etc., op basis van een tweepersoonskamer. Kamperen op ons terrein kan ook. Kijk voor alle tarieven hier.

De cursussen
Voor alle cursussen geldt: Ik geef op een heel individuele manier les, dat wil zeggen gericht op ieders eigen niveau, talenten en ambities. Dus of je nu beginneling bent of ervaren schilder; je zult zien dat je na zo’n week een hoop geleerd hebt!

Portret
We werken vooral ’s ochtends in het atelier, van half tien tot ongeveer half twee. Daarna een uitgebreide lunch, en ’s middags gelegenheid om verder te werken aan je portret, een uitstapje of een wandeling te maken, of luieren in de zon. Of een keer een ets maken of een portret boetseren. Er zijn twee etspersen en alle materialen en apparatuur om met keramiek te experimenteren, bijvoorbeeld een bord te beschilderen. Vanzelfsprekend zijn Kiki en ik aanwezig om je met raad en daad bij te staan. Aan het eind van de dag, met een aperitief, bespreken we het werk.

Landschap
We gaan na het ontbijt naar een locatie in de buurt en installeren ons. We werken op verschillende plekken, in het bos, op een plek met en weids uitzicht, in een dorpje, etcetera. Omdat we later beginnen met werken wordt de lunch “ingevlogen” en picknicken we ter plekke. ’s Middags ook weer tijd voor ontspanning of atelier (zie boven).