CURSUSSEN 2019

Ook komend jaar geef ik weer een aantal cursussen in Rougeux. Hieronder vindt je informatie over data, kosten, enzovoort.

Eerst de data:

zomer

20 t/m 27 juli portret

3 t/m 10 augustus landschap

17 t/m 24 augustus portret

herfst

19 t/m 26 oktober grafiek

Aankomst is telkens op zaterdagmiddag, vertrek zaterdagochtend.

De kosten zijn €700,= all in, dus eten en drinken, materialen etc. Op basis van een tweepersoonskamer. Kamperen op ons terrein kan ook. Kijk hier voor alle tarieven.

De cursussen

Voor alle cursussen geldt: Ik geef op een heel individuele manier les, dat wil zeggen gericht op ieders eigen niveau, talenten en ambities. Dus of je nu beginneling bent of ervaren schilder; je zult zien dat je na zo’n week een hoop geleerd hebt.

Portret:

We werken vooral ’s ochtends in het atelier, van half tien tot ongeveer half twee. Daarna een uitgebreide lunch, en ’s middags gelegenheid om door te werken aan je portret, een uitstapje of een wandeling te maken, of luieren in de zon. Of een keer een ets maken of een portret boetseren. Twee etspersen en een keramiekoven (vorig jaar kapot, maar hij doet het weer!) staan tot je beschikking. Vanzelfsprekend ben ik aanwezig om je met raad en daad bij te staan. Aan het eind van de dag, met een aperitief, bespreken we het werk.

Landschap:

We gaan na het ontbijt naar een locatie in de buurt en installeren ons. We werken op verschillende plekken, in het bos, op een plek met en weids uitzicht, in een dorpje, etcetera. Omdat we later beginnen met werken wordt de lunch “ingevlogen” en picknicken we ter plekke. ’s Middags ook weer tijd voor ontspanning of atelier (zie boven).

Grafiek:

In de herfst geven we voor het eerst een cursus etsen. Verschillende technieken komen aan bod; droge naald en zuurets, maar ook werken met lichtgevoelige platen, waardoor ook fotografisch materiaal op een plaat overgezet kan worden. Meer informatie hierover volgt.